Philips koffiezetapparaat ontkalken

Als trotse eigenaar van een Philips koffiezetapparaat wil je natuurlijk altijd kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie. Om ervoor te zorgen dat je koffiezetapparaat optimaal blijft functioneren en de koffie altijd de beste smaak heeft, is het belangrijk om regelmatig het apparaat te ontkalken. In dit artikel leggen we je uit waarom ontkalken belangrijk is, hoe je dit het beste kunt doen en geven we je handige tips voor het onderhoud van je Philips koffiezetapparaat.

Waarom is ontkalken belangrijk?

Een koffiezetapparaat maakt gebruik van water om koffie te zetten. Dit water bevat mineralen, zoals calcium en magnesium, die zich na verloop van tijd kunnen ophopen in het apparaat. Deze ophoping van mineralen wordt kalkaanslag genoemd en kan de werking van je koffiezetapparaat negatief beïnvloeden. Het kan leiden tot verstoppingen, verminderde waterdoorstroming en uiteindelijk zelfs tot schade aan het apparaat.

Daarnaast heeft kalkaanslag ook invloed op de smaak van je koffie. Het kan ervoor zorgen dat de koffie minder goed oplost en daardoor een bittere smaak krijgt. Door regelmatig je Philips koffiezetapparaat te ontkalken, zorg je ervoor dat de koffie altijd de beste smaak heeft en het apparaat optimaal blijft functioneren.

Hoe kun je je Philips koffiezetapparaat ontkalken?

Het ontkalken van je Philips koffiezetapparaat is gelukkig geen ingewikkelde klus. Philips heeft speciale ontkalkingsmiddelen ontwikkeld die perfect zijn afgestemd op hun koffiezetapparaten. Volg de onderstaande stappen om je apparaat op de juiste manier te ontkalken:

 1. Vul het waterreservoir van je koffiezetapparaat met water en voeg de aanbevolen hoeveelheid ontkalkingsmiddel toe. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je apparaat.
 2. Zet een lege kan onder de koffie-uitloop en schakel het apparaat in.
 3. Laat het apparaat het ontkalkingsproces starten en volg de instructies op het display of in de handleiding.
 4. Na het ontkalkingsproces spoel je het apparaat grondig door door twee keer een volledige kan met schoon water te laten doorlopen.
 5. Verwijder de lege kan en spoel het waterreservoir goed uit.
 6. Je Philips koffiezetapparaat is nu ontkalkt en klaar voor gebruik!

Let op: het is belangrijk om altijd de instructies van je specifieke koffiezetapparaat en het ontkalkingsmiddel te volgen, aangezien deze kunnen variëren.

Tips voor het onderhoud van je Philips koffiezetapparaat

Naast het regelmatig ontkalken van je Philips koffiezetapparaat, zijn er nog een aantal andere tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je apparaat in optimale conditie blijft:

 • Reinig regelmatig de buitenkant van het apparaat met een vochtige doek. Vergeet hierbij niet de koffie-uitloop en het waterreservoir.
 • Maak de koffiekan na gebruik altijd direct schoon. Spoel deze om met warm water en afwasmiddel en laat hem goed drogen voordat je hem weer gebruikt.
 • Vervang regelmatig het waterfilter in je koffiezetapparaat, indien van toepassing. Dit zorgt ervoor dat het water dat gebruikt wordt voor de koffie altijd van de beste kwaliteit is.
 • Controleer regelmatig de staat van de koffiezetapparaat onderdelen, zoals de filterhouder en de koffie-uitloop. Reinig deze indien nodig en vervang ze indien versleten.
 • Bewaar het koffiezetapparaat op een droge en stofvrije plek, bij voorkeur met de stekker uit het stopcontact.

Door deze tips op te volgen en regelmatig je Philips koffiezetapparaat te ontkalken, kun je altijd genieten van de beste koffie en blijft je apparaat in optimale conditie. Vergeet niet om de handleiding van je specifieke koffiezetapparaat te raadplegen voor gedetailleerde instructies en aanbevelingen.Plaats een reactie

Koffiezetapparaat info

Begin je dag met de perfecte kop,
ontdek jouw ideale koffiezetapparaat hier!

Begin zoektocht