Koffiezetapparaat wegwerken in keuken

Het koffiezetapparaat is een onmisbaar apparaat in veel keukens. Het zorgt voor een heerlijke kop koffie om de dag mee te beginnen of om even tussendoor van te genieten. Echter, het kan ook een doorn in het oog zijn in een strakke en opgeruimde keuken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het koffiezetapparaat weg te werken in de keuken, zodat het niet langer de aandacht trekt. In dit artikel bespreken we een aantal handige tips en ideeën om het koffiezetapparaat op een stijlvolle manier te verbergen.

1. Inbouwen in een keukenkastje

Een van de meest populaire manieren om het koffiezetapparaat weg te werken is door het in te bouwen in een keukenkastje. Hierdoor blijft het apparaat uit het zicht wanneer het niet in gebruik is, maar is het toch gemakkelijk toegankelijk wanneer je een kop koffie wilt zetten. Er zijn speciale inbouwframes verkrijgbaar die ervoor zorgen dat het koffiezetapparaat perfect in het kastje past. Daarnaast kun je ook kiezen voor een uitschuifbaar plateau, zodat het apparaat eenvoudig naar buiten kan worden geschoven.

2. Koffiehoekje

Als je geen ruimte hebt om het koffiezetapparaat in een keukenkastje weg te werken, kun je er ook voor kiezen om een speciaal koffiehoekje te creëren. Dit kan bijvoorbeeld een hoekje op het aanrecht zijn of een aparte trolley waarop je alle koffiebenodigdheden kunt plaatsen. Door een speciale plek te creëren voor het koffiezetapparaat en alle bijbehorende accessoires, zorg je ervoor dat het geheel er georganiseerd en opgeruimd uitziet. Daarnaast kun je ook kiezen voor een mooie koffiemachine die qua design past bij de rest van je keuken.

3. Koffiezetapparaat in een kastlift

Een andere creatieve manier om het koffiezetapparaat weg te werken is door gebruik te maken van een kastlift. Dit is een mechanisme dat ervoor zorgt dat een kastje omhoog kan worden getild, waardoor het koffiezetapparaat tevoorschijn komt. Wanneer je klaar bent met het zetten van de koffie, kun je het kastje weer naar beneden laten zakken en is het apparaat uit het zicht. Dit is vooral handig als je een kleinere keuken hebt en geen ruimte hebt voor een apart koffiehoekje.

4. Koffiezetapparaat in een wandkast

Heb je een wandkast in je keuken? Dan kun je ervoor kiezen om het koffiezetapparaat hierin weg te werken. Door een uitschuifbaar plateau te installeren, kun je het apparaat gemakkelijk naar buiten schuiven wanneer je koffie wilt zetten. Na gebruik schuif je het plateau weer terug in de kast en is het koffiezetapparaat uit het zicht. Dit is een handige oplossing als je geen extra ruimte op het aanrecht hebt, maar wel een wandkast kunt gebruiken.

5. Koffiezetapparaat in een apothekerskast

Een apothekerskast is een kast met meerdere lades die naar buiten kunnen worden getrokken. Dit type kast is ideaal om het koffiezetapparaat in weg te werken. Je kunt het apparaat in een van de lades plaatsen en deze vervolgens naar buiten trekken wanneer je koffie wilt zetten. Na gebruik schuif je de lade weer terug in de kast en is het koffiezetapparaat uit het zicht. Een apothekerskast is niet alleen praktisch, maar geeft ook een unieke uitstraling aan je keuken.

Conclusie

Het wegwerken van het koffiezetapparaat in de keuken is een slimme manier om je keuken opgeruimd en stijlvol te houden. Of je nu kiest voor het inbouwen in een keukenkastje, het creëren van een koffiehoekje of het gebruik van een kastlift of wandkast, er zijn genoeg mogelijkheden om het apparaat uit het zicht te houden. Door te kiezen voor een van deze oplossingen kun je optimaal genieten van een heerlijke kop koffie, zonder dat het koffiezetapparaat de aandacht trekt in je keuken.Plaats een reactie

Koffiezetapparaat info

Begin je dag met de perfecte kop,
ontdek jouw ideale koffiezetapparaat hier!

Begin zoektocht